ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ
Πρόγραμμα Διαχείρισης Ευημερίας & Ευζωίας

Αναλαμβάνοντας τον Λόγο της Ύπαρξής μου
"Τις ευδαίμων; Ο το μεν σώμα υγιής, την δε ψυχήν εύπορος, την δε φύσιν ευπαίδευτος"

Θαλής ο Μιλήσιος

ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΥ
Η Ποιότητα της Ανθρώπινης Ύπαρξης στην Πράξη

Η ευδαιμονία δεν είναι ένας ακόμη τρόπος για να επαναπροσδιοριστεί το κυνήγι της ευτυχίας στη ζωή. Αντιθέτως. Είναι το απόσταγμα, ο τελικός προορισμός μίας ανθρώπινης ύπαρξης που εξελίσσεται προς το εσωτερικό ΕΥ, εκπληρωμένο στην πράξη. 

Στην αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία ήταν γνωστόν πως η ευδαιμονία επέρχεται όταν : 

 • έχεις... γνώθι σ' αυτόν
 • έχεις... υγεία
 • έχεις και είσαι οι αρετές σου
 • είσαι ικανός να είσαι πολίτης και είσαι
Και αυτό ήταν το μονοπάτι που οι φιλόσοφοι προέτρεπαν τον άνθρωπο να ακολουθήσει.

Οι ευδαίμονες άνθρωποι :

 • εξερευνούν, μελετούν, γνωρίζουν, εξελίσσουν τον εαυτό τους
 • εργάζονται για την διατήρηση της υγείας τους (σωματικά, ψυχικά, πνευματικά)
 • υπηρετούν στην πράξη τον λόγο της ύπαρξής τους
 • ευθυγραμμίζουν την προσωπικότητα με το εσωτερικό ΕΥ
 • ζουν σύμφωνα με την προσωπική τους φιλοσοφία
 • έχουν θεμελιωμένη αξιακή βάση
 • αναπτύσσουν τον εαυτό τους σύμφωνα με τις αρετές τους
 • γνωρίζουν πως το ΕΥ της ζωής δεν είναι η απονία
 • είναι πολίτες και όχι απλώς ιδιώτες
 • εξασφαλίζουν το ΕΥ στην καθημερινότητά τους
 • ζουν και πράττουν, προς εαυτό και άλλους, σύμφωνα με τα παραπάνω
Η Ευδαιμονία δεν είναι παράγωγο συγκυριών, συγχρονικοτήτων και τύχης, Είναι προϊόν που πλάθεται με τα χέρια του σώματος, της ψυχής και του πνεύματος του κάθε ανθρώπου με σκοπό να ευημερεί, όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και το σύνολο στο οποίο εντάσσεται. 

Περιεχόμενο προγράμματος

Το περιεχόμενο του προγράμματος είναι με τη μορφή Home Study μέσω ebook, workbook, journal και audio, ώστε να μπορείς να εργαστείς χωρίς χρονικές δεσμεύσεις με το δικό σου ρυθμό.

Έχεις πρόσβαση σε αυτό εφ' όρου ζωής, από οποιαδήποτε χώρο και συσκευή της επιλογής σου , χωρίς απαραίτητη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Το Πρόγραμμα δεν σπαταλά τον χρόνο σου. Ο χρόνος που θα χρειαστεί να επενδύσεις είναι περίπου 30' λεπτά/ενότητα.

Με την συμμετοχή σου στο πρόγραμμα θα λάβεις :

 • Οχτώ interactive εγχειρίδια και workbooks, 385 σελίδων, στα οποία περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, ερωτηματολόγια, τεστ, εργαλεία, πρακτικές και ασκήσεις.
 • Δύο ασκήσεις αναπνοής για επαναφορά στην εσωτερική σου ισορροπία
 • Τέσσερεις διαλογισμούς για ενδοσκόπηση επί των θεμελιωδών αρχών της ευδαιμονίας
 • Δωρεάν τέσσερα interactive meditation workbooks για να αξιοποιήσεις πρακτικά τους διαλογισμούς. 
 • Το interactive journal επαναπροσδιορισμού των φιλοσοφικών πεποιθήσεων : "Σπάζοντας το φράγμα των φιλοσοφικών μου πεποιθήσεων".
 • Δωρεάν ένα επιπλέον πρόγραμμα. "Ευδαιμονία και ανθρώπινες σχέσεις", μέσα από το οποίο θα ανακαλύψεις τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν, οι όποιου είδους ανθρώπινες σχέσεις, να αναχθούν σε τόπους άνθησης και ευημερίας. 

​Και φυσικά στο ταξίδι αυτό δεν θα είσαι μόνη/μόνος. Από την στιγμή της συμμετοχής σου στο πρόγραμμα θέλω να θυμάσαι και να ξέρεις πως ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ σε προσωπικό επίπεδο, ώστε να κατανοήσεις στο έπακρο όλα όσα μαθαίνεις και σε προτρέπω να βάλεις σε εφαρμογή με σκοπό να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Τα δημοσιευμένα αποτελέσματα των σύγχρονων ερευνών για την ευημερία του ανθρώπου στις τρέχουσες συνθήκες των κοινωνιών, που έχουν διεξάγει τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου του 21ου αιώνα, όπως το Harvard, έχουν καταλήξει όλες στις 5 οδούς της ευδαιμονίας του Αριστοτέλη. 
Χιλιάδες χρόνια μετά την εποχή της, η αρχαία ελληνική φιλοσοφία, διαπερνά το φράγμα των εκάστοτε πολιτισμών και κοινωνιών, άγοντας μας πάντα αποτελεσματικά προς την ανθρώπινη ευζωία. 

Το πρόγραμμα ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ του Compose a DreamLife είναι βασισμένο στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία, η οποία μπορεί να μας οδηγήσει στο αυθεντικό, και όχι στο εμπορευματοποιημένο, ευ ζην της σύγχρονης εποχής. 

Σχετικά με την Coach σου

Καλώς όρισες!
Είμαι η Βασιλική και είμαι η δημιουργός του προγράμματος Ευδαιμονία.

Ενός πρωτότυπου coaching προγράμματος αυτογνωσίας, αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης. 

Η ευδαιμονία δεν είναι απλώς ένας στόχος για τον άνθρωπο. Είναι έργο ζωής. Μια ευγενής επιδίωξη για κάθε έναν που σέβεται τον εαυτό του και το περιβάλλον που ζει. Είναι η διεξαγωγή ενός οικολογικού βίου, από εκείνον που επιθυμεί το ευ ζην και το ευ πράττειν. 

Η βούληση για έναν ευδαίμον βίο οδηγεί σταδιακά τόσο στην προσωπική αρίστευση, όσο και στην απώτερη άνθηση άριστων κοινωνιών. 

Η καλύτερη πηγή έμπνευσης και καθοδήγησης που θα μπορούσαμε να έχουμε σήμερα σχετικά με την διεξαγωγή ενός τέτοιου βίου, είναι η αρχαία ελληνική φιλοσοφία, που είχε ανάγει τον ανθρώπινο βίο σε λειτούργημα ζωής.

Η εφαρμογή της στο παρελθόν αποδείχτηκε αποτελεσματική, καλλιεργώντας ανθρώπους και κοινωνίες πρότυπα, στα οποία ανατρέχουμε κάθε φορά που επιθυμούμε κάτι καλύτερο από τα σύγχρονα αποτελέσματα. 

Ας υιοθετήσουμε μία πορεία ευδαιμονίας από επιλογή και όχι από ανάγκη. 

ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ όταν η ανθρώπινη ύπαρξη ανθεί

Συχνές Ερωτήσεις

Για ποιον είναι το πρόγραμμα Ευδαιμονία;

Το πρόγραμμα Ευδαιμονία απευθύνεται σε ενήλικες που θέλουν να εξερευνήσουν τον κόσμο της ευδαιμονίας και να εργαστούν προς την παρουσία της στη ζωή τους. Σε εκείνους που θέλουν να μελετήσουν τα συστατικά της στοιχεία, να προσδιορίσουν συνειδητά και ουσιαστικά τις αρετές και τις αξίες τους, αλλά και να ενδοσκοπήσουν στο γιατί υπάρχει απόσταση ανάμεσα στην θεωρητική τους φιλοσοφία, ηθική και αυτογνωσία με αυτήν που εφαρμόζουν στην πράξη. 

Σε πόσο χρόνο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί σε 11 εβδομάδες. Όμως εξαρτάται αποκλειστικά από τον ρυθμό με τον οποίο θα επιλέξεις να εργαστείς με τον εαυτό σου. 

Αποκτώ πρόσβαση απευθείας σε όλο το υλικό;

Ναι! Αποκτάς πρόσβαση απευθείας σε όλο το υλικό του προγράμματος και βαδίζεις σε αυτό σύμφωνα με τη διάθεση σου, τον χρόνο που έχεις να διαθέσεις, αλλά και τον ρυθμό που εσένα ικανοποιεί. 

Τι σημαίνει πρόσβαση εφ' όρου ζωής;

Το Compose a DreamLife είναι ένας ζωντανός οργανισμός που συνεχώς εξελίσσεται. Έτσι, σε όλα τα προγράμματα του, συχνά να προσθέτω νέες ενότητες, εργαλεία, ασκήσεις και διαλογισμούς.
Με την εγγραφή σου στο πρόγραμμα θα έχεις πρόσβαση σε ότι νέο προστίθεται στο μέλλον χωρίς καμία νέα χρέωση. 

Το πρόγραμμα ανοίγει για εγγραφές μία φορά τον χρόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα

Τα μέλη του Compose a DreamLife είναι οι πρώτοι που ενημερώνονται μέσω email για το άνοιγμα των εγγραφών και τις ειδικές εκπτώσεις, και παροχές του προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα κάνουν την εγγραφή τους στο site θα λάβουν αυτόματα έκπτωση επί του κόστους του προγράμματος και θα είναι από τους πρώτους που θα ενημερωθούν για τον επόμενο κύκλο εγγραφών!

Για τυχόν ερωτήσεις μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου 📧