ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ! ΕΙΜΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Δημιουργός του Compose a DreamLife Coaching & Mentoring
Ενός πρωτότυπου προγράμματος αυτογνωσίας
αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης

Πριν κάποια χρόνια, ζούσα μία εξαντλητική καθημερινότητα, που ξεκινούσε νωρίς το πρωί και τελείωνε πολύ αργά το βράδυ, με εμένα να είμαι σε συνεχή εξάντληση, μόνιμο άγχος, ενώ η προσωπική μου φροντίδα και τα θέλω μου βρίσκονταν κλεισμένα στο χρονοντούλαπο του «όταν...θα...». Μέχρι που μια μέρα η ζωή και η καρδιά μου επαναστάτησαν, με έπιασαν από το χέρι και μου έδειξαν μια άλλη ουσιαστικότερη ζωή που ήταν κρυμμένη στην ψυχή μου.

Πήρα τη γενναία απόφαση να ακολουθήσω το βαθύ καρδιοχτύπι μου και μέσα από διάφορες εσωτερικές διεργασίες, αποφάσισα να δημιουργήσω ένα χρηματικό απόθεμα που θα με στήριζε, να αφήσω την εργασία μου, ως διευθύντρια σε μία εταιρεία, ώστε να δημιουργήσω χρόνο και συνθήκες για να αφιερωθώ στην εκπαίδευση, τη μελέτη, την έρευνα και τον πειραματισμό σχετικά με την ανθρώπινη ύπαρξη και την ευημερία της στην πράξη, που είχα ανάγκη τόσο να ζω, όσο και να μοιράζομαι.

Και επειδή δεν μου αρέσουν τα ψέματα, θα σου εξομολογηθώ, πως ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Όμως, το όραμα ήταν εκεί! Φάρος ακλόνητος, να με βοηθά να συνεχίζω παρά τις δυσκολίες που συναντούσα!

Μέσα σε αυτήν την πορεία των 20 τελευταίων ετών, συνάντησα εξαιρετικούς δασκάλους και μέντορες από εξέχοντα πανεπιστήμια τόσο του εξωτερικού, όσο και της Ελλάδας, αλλά και μελετητές και ερευνητές της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από διάφορες φιλοσοφίες και πνευματικά μονοπάτια, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτό το ταξίδι.

Όλη η γνώση που αποκόμισα, όλη η εμπειρία με την οποία πλούτισα, όλοι οι άνθρωποι που με συντρόφευσαν σε αυτό το προσωπικό μονοπάτι, με έφτασαν στο σήμερα, με ένα απόσταγμα γνώσης και εμπειρίας που άλλαξε και μεταμόρφωσε τη ζωή μου, οδηγώντας με στην έμπνευση και τη δημιουργία του Compose a DreamLife Coaching & Mentoring.

Πυρήνας της εργασίας και της ύπαρξής μου είναι, απαράβατα και αδιαπραγμάτευτα, ο σεβασμός και η αγάπη για την ανθρώπινη ύπαρξη, η αλήθεια, η ουσιαστική ποιότητα και ο έρωτας για ζωή.

Στέκομαι σήμερα εδώ μπροστά σου για να σε καλωσορίσω σε ένα διαφορετικό και ανατρεπτικό ταξίδι! Ένα ταξίδι, μέσα από το οποίο μπορείς να ανακαλύψεις την αλήθεια της ύπαρξής σου, την ποιότητα που αυτή μπορεί να φέρει στη ζωή σου, αλλά και το πως οι αξίες σου μπορούν να γίνουν οι αρετές που θα σε καθοδηγούν σε μια ζωή κατάλληλη για εσένα, γεμάτη ποιότητα, αλήθεια και έρωτα για το κάθε τι που περιλαμβάνει.

Επικοινωνία : 📧
Προγράμματα : 📝
Βιβλία : 📚
Free e-book : 📖


Συνδυαζόμενοι τομείς εξειδίκευσης  (Integrative Coaching)  : 

Cognitive Behavioural Coach

Το Cognitive Behavioral Coaching (CBC – Γνωσιακό Συμπεριφορικό Coaching) μπορεί να σε βοηθήσει στην υπέρβαση συναισθηματικών και συμπεριφορικών εμποδίων, μέσω της αλλαγής του τρόπου σκέψης και της τροποποίησης των μοτίβων συμπεριφοράς.
Στοχεύει στην αντικειμενική αντίληψη του πως σκέφτεσαι και του γιατί δρας ή αντιδράς με συγκεκριμένους τρόπους σε διάφορες καταστάσεις, με σκοπό να σε βοηθήσει να κάνεις υγιείς αλλαγές που θα βελτιώσουν τη συνολική ποιότητα ζωής σου.

Psychodynamic Coach

Το Ψυχοδυναμικό Coaching αποτελεί μία βουτιά στα βαθιά νερά του εαυτού, καθώς συνδέει το παρελθόν με το παρόν στοχεύοντας στην ουσιαστική επεξεργασία του συνειδητού και του ασυνείδητου μέρους της ανθρώπινης υπόστασης.
Αποτελεί έναν πολύ σημαντικό σταθμό στην προσωπική ανάπτυξη, αφού με την βοήθεια του μπορείς να εξερευνήσεις, να επεξεργαστείς και να βελτιώσεις τους μηχανισμούς άμυνας του Εγώ, τις ασυνείδητες συγκρούσεις -αντιστάσεις και μεταβιβάσεις – αντιμεταβιβάσεις, αλλά και τα ψυχολογικά και συμπεριφοριστικά πρότυπα. Δηλαδή όλα εκείνα που μας φέρνουν στη θέση του «θέλω, αλλά δεν μπορώ».

Self Esteem/Confidence Expertise Coach 

Το Coaching ανάπτυξης της αυταξίας (αυτοεκτίμηση/αυτοπεποίθηση) σε βοηθά να εξερευνήσεις και να υπερβείς τα μελανά σημεία της αυτοαντίληψής σου, τα οποία σε εμποδίζουν να διεκδικήσεις και να εκπληρώσεις τα όνειρά σου. Θα σε οδηγήσει στην αντικειμενική θέαση της αξίας σου, των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων σου, αλλά και στην ανακάλυψη της εσωτερικής δύναμης της μοναδικότητάς σου. Με την κατάλληλη αξιοποίηση αυτής της εσωτερικής δύναμης, θα οδηγηθείς στην επίτευξη πράγματων που πίστευες ότι δεν ήταν δυνατά για εσένα. 

Assertiveness & Conflict Management Expertise Instructor & Coach

Το Assertiveness Coaching αποτελεί την γέφυρα μετάβασης από την παθητικότητα στην ενεργητικότητα και βοηθά στην δυναμική ανάπτυξη νέων μοτίβων συμπεριφοράς και νέων τρόπων επικοινωνίας, με βάση την ανάληψη της προσωπικής ευθύνης, την ισότητα και τον σεβασμό τόσο για τον εαυτό σου όσο και για τους άλλους.
Οι Assertive τεχνικές και εργαλεία που χρησιμοποιούνται από το Compose a DreamLife, είναι ειδικά σχεδιασμένα, ώστε να αναπτυχθείς ενεργητικά, διεκδικώντας την θέση σου στην ζωή σου, στις σχέσεις σου και στο εκάστοτε περιβάλλον ή σύστημα, βασιζόμενος στην προσωπική σου ηθική και αξίες, με γνώμονα την οικολογική συνείδηση, τόσο για την υπόστασή σου, όσο και για τα περιβάλλοντα στα οποία μετέχεις και αναπτύσσεσαι.
 
Η κατάκτηση της Assertive θέσης σου προς στη ζωή, θα αποτελέσει τη βάση ανάπτυξης των ικανοτήτων επί της αποτελεσματικής διαχείρισης των συγκρούσεων, όπου θα εμβαθύνεις σε όλα τα συστατικά της σύγκρουσης όπως τα εμπόδια, (πλάνες, φόβους, ενοχές, παρελθοντικές τραυματικές εμπειρίες), την χρονικότητα, τις στρατηγικές, τα εργαλεία, τις συνέπειες και τα οφέλη. Με στόχο να γνωρίζεις εντελώς πρακτικά πότε χρειάζεται να συγκρουστείς. ποιοι είναι οι καταλληλότεροι τρόποι στρατηγικής διαχείρισης, έτσι ώστε να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, χωρίς να αλλοιώνονται τα κίνητρα σου, οι τρόποι σου και τα αποτελέσματα, τόσο από τα εσωτερικά εμπόδια, όσο και από τις ανάγκες της εξουσίας και της επικράτησης.

Relationship & Couples Expertise Coach

Το Relationship & Couples Coaching απευθύνεται σε εσένα που θέλεις να βρεις, να οικοδομήσεις ή να βελτιώσεις την ερωτική/συντροφική σου σχέση, έτσι ώστε να χαρακτηρίζεται από υγεία, αρμονία, χαρά και συνεχόμενη εξέλιξη, με σκοπό να προσθέτει και όχι να αφαιρεί από τη ζωή σου, προσφέροντας σε εσένα και τον/την σύντροφό σου βαθιά ικανοποίηση.
Με τη βοήθεια του Relationship & Couples Coaching εργαζόμαστε σε θέματα όπως : 

 • Οι ερωτικές επιλογές, τα χαρακτηριστικά τους, τα μοτίβα, οι ανάγκες, "το σωστό" και το "λάθος"
 • Η γνωριμία (πού και πώς θα τον/την βρω;)
 • Η αρχή της σχέσης, οι προσδοκίες και οι παγίδες
 • Οι πλάνες της σκέψης, τα αφηγήματα και οι πεποιθήσεις που αφορούν τις σχέσεις
 • Η αυτοεκτίμηση, η αυτοπεποίθηση και η ανεξαρτησία ως θεμέλια και πώς χτίζονται
 • Η assertive επικοινωνία στο ζευγάρι και τα προσωπικά όρια
 • Συνηθισμένα ζητήματα στις ερωτικές/συντροφικές σχέσεις, (οι σχέσεις με φίλους και συγγενείς, τα οικονομικά, η ζήλια, η απιστία. ο προσωπικός χώρος και χρόνος, το μοίρασμα των ευθυνών, η επαγγελματική ζωή, η ισορροπία επαγγελματικής - προσωπικής ζωής και σχέσης)
 • Η διατήρηση μιας μακρόχρονης σχέσης ζωντανής και ικανής να προσφέρει βαθιά ικανοποίηση
 • Ποιοι γάμοι μπορούν να "διασωθούν" και ποιοι είναι οι τρόποι "αναζωογόνησης" και "βελτιστοποίησής" τους

Οι ερωτικές/συντροφικές σχέσεις είναι ένας ζωντανός οργανισμός που χρειάζεται αγάπη, φροντίδα και συνεχόμενη εξέλιξη. Η ορθή εργασία και η συνειδητή θέση σας προς αυτήν μπορεί να οδηγήσει αυτόν τον τομέα της ζωής σε ευημερία, άνθηση και ανάπτυξη προσφέροντας ένα ακόμη θεμέλιο βήμα προς μία ζωή αυθεντική και γεμάτη αγάπη. 

Systemic Expertise Coach

Το συστημικό coaching, αντλώντας τα εργαλεία του από τον χώρο της συστημικής ψυχοθεραπείας, χωρίς βέβαια να αποτελεί θεραπεία και χωρίς να χάνει τα χαρακτηριστικά και τη δύναμη του coaching, δεν εξετάζει το άτομο μεμονωμένα.

Ο άνθρωπος δεν στοχοποιείται για τα προβλήματά του, αντιθέτως η επίγνωση που αποκτά τον βοηθά μέσω της αντιμετώπισής τους να καταφέρει να επιτύχει αυτά που θέλει στη ζωή του, αναπτύσσοντας συνείδηση και επίγνωση στο τι συνέβη και συμβαίνει στη σχέση του με τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή του με σκοπό να ελευθερώσει, να αλλάξει και να αναβαθμίσει τη σχέση του με τον εαυτό του και με τους άλλους.

Ο άνθρωπος δεν γεννιέται, μεγαλώνει και ζει μόνος του. Από τη στιγμή της γέννησής του αλληλοεπιδρά, επηρεάζει και επηρεάζεται από τους άλλους, καθώς ζει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του σε συστήματα (οικογένεια, σύντροφος, εργασία κλπ), τα οποία τις περισσότερες φορές αποτελούν πηγή των δυσλειτουργιών του.

Στο Συστημικό Coaching εξετάζουμε θέματα όπως :

 • Η έννοια της ολότητας στην οικογένεια
 • Οι ρόλοι στο σύστημα, η επιρροή και η αναδιάταξή τους
 • Η κυκλική αιτιότητα, η ομοιόσταση, η μορφογένεση
 • Η συμμετρική, η συμπληρωματική επικοινωνία και η μετά-επικοινωνία
 • Οι ρόλοι και τα μοτίβα συμπεριφοράς που αναπαράγονται στην οικογένεια και πώς επηρεάζουν το άτομο στη ζωή του
 • Το γενεόγραμμα
 • Οι κυκλικές ερωτήσεις (circular questioning), η ένταξη μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο (conceptualization) και η αναπλαισίωση (reframing)
 • Η σχάση, η αλλαγή και η απελευθέρωση
 • Η εφαρμογή στην καθημερινή ζωή και στην υλοποίηση στόχων

Με αφετηρία στο σύστημα της οικογένειας, που είναι και το σύστημα που τον επηρέασε και τον επηρεάζει περισσότερο από όλα, είτε σε ατομικές είτε σε ομαδικές είτε σε οικογενειακές συνεδρίες, στοχεύουμε σε ένα απόλυτα μεταμορφωτικό ταξίδι, για να αποβάλει κανείς τις δυσλειτουργίες που κουβαλάει και ως άτομο και ως μέλος του συστήματος, αλλά και στην μετεξέλιξη και τον μετασχηματισμό του συστήματος με σκοπό την ευημερία όλων των μελών του.

Emotional Focused Expertise Coach

Τα συναισθήματα κατέχουν κεντρικό ρόλο στη ζωή μας και είναι αδύνατον στην πράξη να μην ασχοληθούμε με αυτά, εφόσον έχει αποδειχτεί πως μόνο ωφέλιμο δεν είναι το να τα παραβλέπουμε, να τα «πολεμούμε», να τα θάβουμε.

Το coaching που εστιάζεται στο συναίσθημα, αντλεί τα εργαλεία του από τον χώρο της ψυχοθεραπείας που είναι εστιασμένη στο συναίσθημα, χωρίς βέβαια να αποτελεί θεραπεία και χωρίς να χάνει τα χαρακτηριστικά και τη δύναμη του coaching.

Είναι μια συνθετική προσέγγιση που συνδυάζει εργαλεία από τον χώρο της gestalt, από τη θεωρία του δεσμού, από την προσωποκεντρική θεώρηση, την υπαρξιακή και την αφηγηματική προσέγγιση.

Χρησιμοποιώντας το συναίσθημα ως πυξίδα μπορούμε να κατανοήσουμε σε βάθος τον εαυτό μας, να εντοπίσουμε τις βαθύτερες ανάγκες και τις επιθυμίες του, καθώς και να εντοπίσουμε τις κατάλληλες αλλαγές, στις οποίες εάν προβούμε θα αλλάξει η ποιότητα της ζωής μας.

Με το coaching που είναι εστιασμένο στο συναίσθημα μπορούμε :

 • να αναγνωρίζουμε και να αποδεχόμαστε τα συναισθήματά μας
 • να μάθουμε να τα διαχειριζόμαστε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες
 • να ανταποκρινόμαστε κατάλληλα στις δυσκολίες που προκύπτουν
 • να τα χρησιμοποιούμε για να είναι η δράση μας αποτελεσματική
 • να αντιμετωπίζουμε τον ψυχικό πόνο και την αρνητικότητα
 • να τα μεταμορφώνουμε σε πηγή δύναμης.

Παράλληλα διακρίνοντας τα ωφέλιμα συναισθήματα από τα δυσλειτουργικά, εκείνα δηλαδή που αποτελούν τροχοπέδη, αποκτούμε την δεξιότητα του να προχωρούμε συνεχώς μπροστά στη ζωή, να αντλούμε ικανοποίηση από αυτήν σε όλα τα επίπεδα, και να αναβαθμίσουμε την αυτοπεποίθηση, τις διαπροσωπικές σχέσεις, την επαγγελματική ζωή, τη δημιουργικότητα και την σωματική ευεξία μας.

Η αυτογνωσία που προσφέρει το coaching που είναι εστιασμένο στο συναίσθημα είναι πολυτιμότατη, ενώ παράλληλα μέσω της βιωματικότητάς του μεταμορφώνει τη ζωή ατόμων, ομάδων, συνεργασιών, ζευγαριών και οικογενειών.


Personal Development Coach

Το Coaching προσωπικής ανάπτυξης σε βοηθά να μεταβείς από το σημείο που βρίσκεσαι στο σημείο που θα ήθελες να βρίσκεσαι σε έναν ή και σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Ξεκινά ευθυγραμμίζοντας τα προσωπικά θέλω με την εσωτερική αλήθεια και αυθεντικότητα και κατόπιν σε ενεργοποιεί προς την

 • Μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των δυνατών σου σημείων
 • Ελαχιστοποίηση της επιρροής των αδύναμων σημείων σου
 • Υπέρβαση των εμποδίων και την εφεύρεση εναλλακτικών σχεδίων δράσης
 • Αποτελεσματική στόχευση
 • Παραγωγική και δημιουργική δράση
 • Επίτευξη και υλοποίηση των επιθυμητών αποτελεσμάτων

Με γνώμονα τον δικό σου ρυθμό, τις δικές σου επιδιώξεις, τα μοναδικά σου χαρακτηριστικά, δημιουργείς το προσωπικό σου μονοπάτι στη ζωή με κατεύθυνση μία αυθεντική και γεμάτη νόημα ζωή, έχοντας εσύ τα ηνία στα χέρια σου. 

Existential Philosophy Coach

Το Υπαρξιακό Coaching ασχολείται με την εμπειρία της ανθρώπινης ύπαρξης και εξερευνά, μέσα από το πρίσμα της υπαρξιακής φιλοσοφίας, μία πολύ ιδιαίτερη θεματολογία όπως :

 • τις αντιφάσεις, τον παραλογισμό και τις αβεβαιότητες της πραγματικότητας
 • την ελευθερία, τα κίνητρα των επιλογών και τους περιορισμούς (τα γεγονότα της ζωής μας, την βιολογία, τον πολιτισμό)
 • το απόλυτο γεγονός της ζωής όλων, τον θάνατο
 • την προσωπική και συλλογική ευθύνη
 • την αυθεντικότητα και την αρμονική ύπαρξή της σε αντίξοα περιβάλλοντα
 • την δημιουργία νοήματος σε περιοχές ματαιότητας
 • το νόημα της ύπαρξης και της ζωής
 • την ηθική και τις αξίες στην πράξη μέσα στις παραδοξότητες της πραγματικότητας
 • την απομόνωση και την συλλογικότητα
 • την μοναδικότητα της προσωπικής εμπειρίας της ζωής
 • την μοναδικότητα και τα ανθρώπινα χαρίσματα

Θα σε βοηθήσει να συνδέσεις την εμπειρία της ανθρώπινης ύπαρξης, με την καθημερινή ζωή, τους στόχους και τις προκλήσεις, με σκοπό την δημιουργία μίας ευδαίμονης και ευήμερης ζωής με ουσιαστικότερο και βαθύτερο νόημα, πέρα από τα όσα επιτάσσει η εποχή στην οποία ζεις, χωρίς να χρειάζεται να απορρίψεις την αντικειμενική πραγματικότητά του εαυτού σου ή της ζωής όπως αυτή υφίσταται γύρω σου. 

Personal Philosophy Development Coach

Το Personal Philosophy Development Coaching στοχεύει στην εξερεύνηση, στην αλλαγή και στην ανάπτυξη της συνειδητής προσωπικής σου φιλοσοφίας, με σκοπό την δημιουργία ενός στέρεου εσωτερικού, προσωπικού συστήματος καθοδήγησης.
Θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις και να συνηχήσεις στην πράξη όσα είσαι, με όσα θέλεις να είσαι, αλλά και με όσα πυρηνικά είναι ο εαυτός σου. Θα σου δώσει τον σκελετό, το πλαίσιο και το στρατηγικό σχέδιο για να διασφαλίσεις την προσέγγιση οποιουδήποτε θέματος και σκοπού με ορθά κριτήρια, διαμορφώνοντας παράλληλα τις κατάλληλες συνθήκες για τη ζωή που θα επιλέξεις να ζεις, σύμφωνα με την εσωτερική σου σοφία..
Η προσέγγιση της Προσωπικής Φιλοσοφίας δεν στηρίζεται σε γενικευμένες φιλοσοφικές προσεγγίσεις και έτοιμη γνώση. Είναι ένα δυναμικό προσωπικό ταξίδι που κινείται στις οδούς της εξερεύνησης, της ανακάλυψης, της δημιουργίας, της εφεύρεσης καθώς τα βήματα για την δόμηση της είναι εξαρτώμενα και διαμορφώνονται σύμφωνα με τις επιδιώξεις, την βούληση για αλλαγή, αλλά και τον ρυθμό εξέλιξης που σε χαρακτηρίζει προσωπικά.

Meditation Instructor

Ο νοητικός δημιουργικός οραματισμός, μέσω των πρακτικών του διαλογισμού, αποτελεί μια θεμελιώδη τεχνική και ένα πανίσχυρο εργαλείο το οποίο χρησιμοποιείται σε πολλές πρακτικές Coaching, Ψυχολογίας, αυτοβελτίωσης και αυτογνωσίας.

Είναι η διαδικασία της συνειδητής χρήσης της δύναμης της σκέψης, για να φανταστούμε συνειδητά και να δημιουργήσουμε αυτό που σκοπεύουμε να ζήσουμε στη ζωή μας καθώς προσφέρει και άμεσο έλεγχο στις σκέψεις, σε υποσυνείδητο επίπεδο.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι προγραμματισμού του υποσυνείδητου, ωστόσο η διαλογιστική, νοητική απεικόνιση θεωρείται από τους ταχύτερους και τους πιο αποτελεσματικούς, βάσει των σύγχρονων μελετών.

Η διαλογιστική, νοητική απεικόνιση συντελεί στην επίτευξη :

 • των στόχων μας
 • της καταπολέμησης του εσωτερικού σαμποτέρ
 • της βελτίωσης και ανάπτυξης της αυταξίας (αυτοεικόνα, αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση)
 • της βελτίωσης της υγείας
 • της ηρεμίας
 • της συγκέντρωσης
 • της επαγγελματικής και προσωπικής επιτυχίας
 • της οικοδόμησης αρμονικών σχέσεων
 • της αντιμετώπισης των φόβων
 • της αισιόδοξης στάσης προς τη ζωή
 • και γενικότερα στην επίτευξη μιας ζωής που χαρακτηρίζεται από νόημα, ισορροπία και ικανοποίηση

Φυσικά, οι δυνατότητες των διαλογιστικών τεχνικών δεν περιορίζονται μόνο σε αυτό το επίπεδο, αλλά μπορούν να επεκταθούν και σε υπαρξιακό και φιλοσοφικό επίπεδο.

Mindfulness Instructor

Η Ενσυνειδητότητα (Mindfulness) είναι ένας φιλοσοφικός, και πλέον, επιστημονικός τρόπος αλληλεπίδρασης με τον κόσμο, που προσφέρει χαλάρωση από το stress, απαλλαγή από το βάρος του παρελθόντος, συγκέντρωση, σημαντική βελτίωση στην υγεία, στις σχέσεις, τη λήψη αποφάσεων, την παραγωγικότητα, τη διαχείριση των συναισθημάτων και του θυμού, την επιτυχία και την ισορροπία, αποβάλλοντας όποιας μορφής «πρέπει» και προσδοκιών που παρεμβαίνουν στην αποδοχή και διαχείριση της αντικειμενικής μας πραγματικότητας.

Οι επιστημονικές αποδείξεις πιστοποιούν την αποτελεσματικότητα της Ενσυνειδητότητας καθώς εντόπισαν αλλαγή της νευροπλαστικότητας του εγκεφάλου, μετρήσιμες αλλαγές στη φαιά ουσία του εγκεφάλου, στις περιοχές που εμπλέκονται στις διαδικασίες μάθησης και μνήμης, στη συναισθηματική ρύθμιση, στην ισορροπημένη αυτοεικόνα και στη διεύρυνση της αντίληψης για τον κόσμο, ενώ διαπιστώθηκε αξιοσημείωτη μείωση της "συναισθηματικής πειρατείας" της αμυγδαλής, η οποία ενεργοποιεί την αντίδραση "μάχη,φυγή, πάγωμα" ('fight, flight, freeze") και ενίσχυση των συνδέσεων με τις υψηλότερες εκτελεστικές περιοχές του εγκεφάλου, οι οποίες μπορούν να υπερισχύσουν των συναισθημάτων, μέσα από την ενεργοποίηση του συνειδητού τμήματος του εγκεφάλου που οδηγεί στην «αντίδραση χαλάρωσης» και να αποκαταστήσει την ισορροπία στο μυαλό, στο συναίσθημα και το σώμα.

Μέσω της ενσυνειδητότητας ανακτούμε σε έναν μεγάλο βαθμό τον έλεγχο της ισορροπημένης λειτουργίας νου – καρδιάς - σώματος, βιώνουμε με έναν απλούστερο και πιο ξεκάθαρο τρόπο την αντικειμενική πραγματικότητα, αποκτούμε βαθύτερο και ουσιαστικότερο βίωμα των εμπειριών μας, ενώ παράλληλα μας συνδέει με το παρόν, αυξάνοντας την επαφή με τις πραγματικές μας ανάγκες, την αυτοπεποίθηση και τη συναισθηματική νοημοσύνη, η οποία έχει ως αποτέλεσμα περισσότερη συμπόνια, καλοσύνη και ενσυναίσθηση, τόσο προς τον εαυτό μας, όσο και προς τους άλλους..

Habbit Reversal Trainer & Coach


Εξειδικεύσεις :

Certificate in Coaching (AC Accredited)
Diploma in Cognitive Behavioral Coaching (HCC)
Diploma in Psychodynamic Coaching (HCC)
Expertise Certificate in Assertiveness & Conflict Management Training & Coaching (HCC)
Expertise Certificate in Relationships & Couples Coaching (HCC)
Certificate in Life Coaching (HCC)
Happiness Management Coaching & Mentoring (Harvard University - HarvardX/C.N.:c47b87a757534174a2dfa6d35c8fcd0c)
Certificate in Philosophy of Emotiions (M. MOOCs Crete University PFRT/CN : 15eef1df10404ce3a6e5c4abfc91614d )
Certificate in Religious, Cultural & Philosophical Symbols of the World (Seul National University)

E
xpertise Certificate in Emotional Focused Coaching (HCC)
Expertise Certificate in Systemic Coaching (HCC)
Diploma in Guided Imagery Meditation (HCC)
Advanced Diploma in Integrative Coaching
Diploma in Mindfulness Training (HCC)